Skip to content

inGenious Cube Energetsko vodenje posameznih naprav

Upravljanje energije in daljinski nadzor katerekoli naprave v kateremkoli okolju za poln izkoristek vseh zmožnosti.

Stopite v stik
Energetsko vodenje posameznih naprav

Izziv

Postline1

Proizvodni obrat se sooča s potrebo po dolgotrajnem predgrevanju industrijske peči, ki se upravlja ročno. To pogosto vodi do predgrevanja peči ob neprimernem času, kot je po začetku jutranje izmene, kadar je poraba energije dražja in zapravlja čas, v katerem bi peč lahko delovala produktivno.

Rešitev

Postline2

inGenious Cube je nameščen za daljinski in avtomatiziran nadzor nad delovanjem peči. inGenious Cube začne proces predgrevanja peči ob točno določenem času pred začetkom proizvodnje, kar zagotavlja, da peč doseže potrebno temperaturo ravno pravi čas za začetek proizvodnje. Namesto da bi se zanašali na ročni izklop peči s strani operaterja ob koncu izmene, inGenious Cube peč samodejno izklopi, če mu ročno ni ukazano drugače.

Učinek

Postline3

Z inGenious Cube podjetje uspešno zmanjša neučinkovit čas delovanja peči, zmanjšuje porabo energije in operativne stroške. Natančen nadzor nad časom predgrevanja prepreči možnost človeške napake in omogoča

Izziv

Postline1

Obrat, opremljen s fotovoltaičnimi paneli, baterijo in polnilnimi postajami za električna vozila, se zaradi pomanjkanja ustreznega sistema za upravljanje sooča s težavo učinkovite uskladitve nihanj proizvodnje solarne energije z energetskimi zahtevami obrata in načrti polnjenja EV.

Rešitev

Postline2

Z implementacijo inGenious Cube podjetje pridobi možnost oddaljenega spremljanja in nastavitve delovanja fotovoltaičnih panelov, baterijskega hranilnika in polnilnih postaj za EV s pomočjo podatkov v realnem času. Oddaljena povezljivost inGenious Cube omogoča, da se lahko proizvodnja, shranjevanje in poraba energije upravljajo preko enega vmesnika.

Učinek

Postline3

Integracija inGenious Cube omogoča učinkovitejšo rabo proizvedene solarne energije, kar maksimizira izrabo elektrike iz obnovljivih virov. Obrat ima zaradi tega nižje stroške energije in bolj trajnostno poslovanje, z dodano prednostjo oddaljenega nadzora in upravljanja. 

Inea Ikone 2024 Ingenious 10

Avtomatizirano vodenje
kakršnihkoli bremen

S povezavo in nadzorom vsake naprave ali stroja, ne glede na njihov namen, starost ali vrsto signalov, je delovni proces posodobljen, njegove zmogljivosti pa nadgrajene. Združljivost s širokim spektrom komunikacijskih protokolov zagotavlja prilagodljivost različni opremi v različnih okoljih. Uporabniški vmesnik prilagodi urnike delovanja, kar omogoča avtomatiziran nadzor, prilagojen specifičnim časovnim omejitvam in potrebam delovanja.

Inea Ikone 2024 Ingenious 11

Vodenje kjerkoli
in kadarkoli

Spletni vmesnik inGenious Cube nudi historizacijo podatkov in analitiko za učinkovito spremljanje naprave in boljše odločanje o energiji. Integriran alarmni sistem zagotavlja pravočasna in zanesljiva opozorila s funkcionalnostjo shranjevanja in posredovanja (store-and-forward), kar vzdržuje neprekinjeno učinkovito delovanje. V primeru nepričakovanih dogodkov se lahko pogojna logika nadzora samodejno odzove, kar zmanjša potrebo po človeški intervenciji in skrajša odzivni čas.

Inea Ikone 2024 Ingenious 12

Energetsko upravljanje
na višjem nivoju

inGenious Cube izboljša energetsko upravljanje z integracijo naprav v družino produktov inGenious, od celostnega nadzora do prerazporejanja energije s prožnostjo. Vgrajeni modul prožnosti omogoča ustvarjanje zahtev po prožnosti na sami napravi in avtomatsko izvajanje urnikov, ki jih generira inGenious Flex. Omejitve, ki jih določi uporabnik, zagotavljajo zasledovanje ciljev rabe energije brez kakršnegakoli neželenega vpliva na učinkovitost primarnih poslovnih procesov.


Univerzalna povezljivost

 

Ne glede na obstoječe sisteme upravljanja se inGenious Cube lahko poveže s strojno opremo preko širokega nabora protokolov in standardov, kot so Modbus, Profibus in BACnet. Komunicira lahko tudi preko drugih digitalnih in analognih signalov tako neposredno kot preko pretvornikov, kar pomeni, da je povezljiv s kakršnokoli napravo ne glede na njeno prvotno zmožnost komunikacije. 

Po meri izdelani gonilniki omogočajo povezljivost preko WiFi, GSM, PLC in LoRa, v obstoječa omrežja, oblak ali API-je. To pomeni, da lahko inGenious Cube prejema in pošilja podatke za komunikacijo z zunanjimi storitvami, kot je sistem za aktivni odjem inGenious Flex.

Cube Body 1 Si


Ključne funkcionalnosti

Inea Ingenious Ik Funkc 4 1

Avtomatsko vodenje
po urniku

Nastavljiv urnik delovanja omogoča tako preprosto vklapljanje in izklapljanje kot bolj kompleksne in pogojene primere s prilagajanjem moči zvezno ali po korakih – možnosti so odvisne le od specifikacij stroja in zahtev procesa. inGenious Cube lahko po potrebi polni in prazni različne vrste hranilnikov energije, bodisi električne baterijske hranilnike kot tudi vodne rezervoarje, rezervoarje komprimiranega zraka ali toplotne zalogovnike, ki shranjujejo energijo v različnih oblikah.
Inea Ingenious Ik Funkc 4 2

Oddaljen nadzor
in kontrola

inGenious Cube je dostopen preko varne omrežne povezave, kjer je ta na voljo. Spletni uporabniški vmesnik podpira katerokoli povezano napravo, ki omogoča uporabo virtualnega zasebnega omrežja (VPN), zato lahko uporabnik vzpostavi povezavo kjerkoli, ne glede na to, ali je nadzorni sistem nameščen lokalno ali v oblaku.
Inea Ingenious Ik Funkc 4 3

Poročila in alarmi
po meri

Programabilni alarmi spremljajo vse nepredvidljive dogodke in anomalije ter se samodejno odzovejo po predpripravljenem procesu ali pozovejo uporabnika prek SMS-a, e-pošte ali potisnih obvestil. Funkcija shranjevanja in posredovanja (store-and-forward) ohranja informacije tudi v kritičnih primerih, ko je komunikacija začasno onemogočena. Z generiranimi poročili lahko analizirate podatke in statistiko, zbrano med delovanjem, ter nadaljnje izboljšate rabo energije.
Inea Ingenious Ik Funkc 4 4

Izraba energetskih
prožnosti

Vgrajeni modul za upravljanje prožnosti je namenjen komunikaciji z omrežnim sistemom za upravljanje energetske prožnosti inGenious Flex. Z zmožnostjo ustvarjanja zahtev za prožnost na nivoju bremena in izvajanja urnikov, ki jih ustvari centralni sistem vodenja, so zmogljivosti upravljanja prožnosti inGenious Cube ključne za vključitev vseh bremen, virov in hranilnikov ter poln izkoristek prožnega omrežja.

Pogosta vprašanja

inGenious Cube je univerzalno orodje za upravljanje energije, ki se učinkovito povezuje z različnimi stroji in napravami, od termičnih naprav in proizvodnih linij do obnovljivih virov energije in pametnih električnih števcev. Njegova prilagodljivost omogoča integracijo z napravami vseh vrst, ne glede na njihovo funkcijo ali starost. Poleg tega se lahko inGenious Cube namesti na katerikoli stroj ali napravo, ki podpira standardne komunikacijske protokole, kar uporabnikom omogoča popolno prilagoditev sistema svojim potrebam.
inGenious Cube podpira širok nabor komunikacijskih protokolov, kot so Modbus, Profibus, ProfiNet, Ethernet/IP, CAN in BacNET, kar omogoča enostavno integracijo z različnimi napravami in sistemskimi komponentami. Za integracijo z IT sistemi inGenious Cube podpira izmenjavo podatkov preko tehnologije API/RESTful in posrednikov MQTT, kar omogoča dvosmerno komunikacijo in sinhronizacijo z drugimi sistemi.
inGenious Cube uporablja tehniko »store-and-forward«, ki omogoča lokalno shranjevanje podatkov v primeru izpada komunikacijske povezave. V primeru oddaljenega nadzora so podatki lokalno shranjeni na enoti inGenious Cube in varno preneseni na strežnik takoj, ko je komunikacija ponovno vzpostavljena, zagotavljajoč neprekinjenemu nadzoru in upravljanju z napravami. V primeru da mora biti v času izpada izvedena sprememba vodenja naprave po urniku, na primer vklop, izklop ali zmanjšanje moči, izpad komunikacije ne vpliva na izvajanje urnika. 
inGenious Cube je modularno zasnovan, kar omogoča enostavno nadgradnjo in širitev sistema z dodatnimi funkcionalnostmi za upravljanje z energijo. Sistem se lahko nadgradi v sistem inGenious Peak za izravnavo konic ali inGenious Flex za aktivni odjem v industriji, brez potrebe po zamenjavi enote inGenious Cube. V primeru nadgradnje na inGenious Flex je vgrajen tudi modul za upravljanje prožnosti, ki komunicira status in prožnost naprave s sistemom inGenious Flex in od njega avtomatsko prejema generirane urnike. 

Kontaktirajte nas

Vas zanima več? Pošljite nam svoje sporočilo, tako da izpolnite obrazec. Z veseljem bomo stopili v stik z vami v najhitrejšem možnem času.


    Vaše osebne podatke bo INEA d.o.o., Stegne 11, Ljubljana, na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s strankami in javnostjo, (točka f 1. odstavka 6. člena GDPR) obdelovala za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo. Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Če ste nam dali privolitev ( točka a 1. odstavka 6. člena GDPR), da želite prejemati vam prilagojene e-novice in ponudbe, bomo predvidevanja o vaših zanimanjih obdelovali na podlagi vaše uporabe naših storitev (nakupi, povpraševanja), do vašega preklica. Od prejemanja e-sporočil se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo v prejetem sporočilu. Več o obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Politiki zasebnosti.